Maria van Ginneken

Mijn naam is Maria van Ginneken en ik heb sinds april 2010 een praktijk in o.a. Integratieve therapie, coaching, counseling en relatietherapie in Capelle aan den IJssel. Ik begeleid met hart en ziel individuën en stellen op hun zoektocht naar meer evenwicht in hun leven, het verwerken van negatieve ervaringen en/of het verbeteren van hun relatie.

21171251-compass-with-arrow-pointing-to-the-word-solution-vs-problems-3d-render-image-suitable-for-business-c

Heeft u nog steeds last van ervaringen uit uw verleden en wilt u die niet meer van invloed laten zijn op uw leven? Worstelt u nog steeds met de gevolgen van seksueel misbruik? Bent u als kind (emotioneel) verwaarloosd of mishandeld en lijdt u nog steeds onder de gevolgen daarvan?

In ieders leven gebeuren dingen die moeilijk zijn los te laten. Ze zijn te ingrijpend geweest en hebben zo’n impact gehad, dat ze nog steeds uw gevoelens en daarmee uw daden bepalen. Het is natuurlijk voor uw levensgeluk erg belangrijk dat u ermee in het reine komt. Vergeten kan vaak niet – wat gebeurd is is gebeurd – maar zou het niet geweldig zijn als u de dingen die u overkomen zijn juist kan gebruiken om sterker te worden? Integratieve Counselling en cognitieve therapie (RET of CGT) zijn goede en gedegen manieren om af te rekenen met die negatieve gevoelens. U realiseert zich dat u en niemand anders de regie heeft over uw eigen leven! Als u juist moe bent van alle therapieën die u in uw leven hebt gehad maar toch nog met restverschijnselen kampt, dan kan oplossingsgerichte therapie of Acceptance and Commitment Therapy (ACT) een goede oplossing zijn. Oplossingsgerichte therapie is een snelwerkende praktische therapievorm, waarbij niet (meer) naar oorzaken wordt gezocht, maar waarbij een beroep wordt gedaan op het probleemoplossend vermogen dat iedereen in huis heeft. Bij ACT leert u te accepteren dat nare dingen nu eenmaal gebeuren in het leven en dat u die dingen achter u kunt laten. Daarna kunt u volgens u eigen normen en waarden gaan leven, zonder de beperkingen die uw verleden hebben opgeleverd. Overigens moeten u en ik wel vinden dat het verantwoord is om niet meer met de oorzaken van uw problemen aan de slag te gaan.

TARIEF: Alle individuele gesprekken, dus ook counseling en alle hierboven genoemde therapieën: € 65,– per sessie van 90 minuten.

 

 

Eerste indruk
9,8
Service
9,9
Prijs / kwaliteit
9,9