Maria van Ginneken

Mijn naam is Maria van Ginneken en ik heb sinds april 2010 een praktijk in o.a. Integratieve therapie, coaching, counseling en relatietherapie in Capelle aan den IJssel. Ik begeleid met hart en ziel individuën en stellen op hun zoektocht naar meer evenwicht in hun leven, het verwerken van negatieve ervaringen en/of het verbeteren van hun relatie.

hart met pleister

Loopt u vast in uw relatie? Is uw communicatie zo slecht dat u daar heel verdrietig en eenzaam van wordt? Bent u helemaal uit elkaar gegroeid? 

Als de ander er niet voor je is kun je een soort van oerpaniek ervaren. De partners sluiten zich af om niet gekwetst te worden en gaan zich heel eenzaam voelen. Kritiek, eisen en boosheid zijn meestal het gevolg. Dat voelt heel eenzaam en is vaak een reden om te besluiten de relatie te beëindigen, terwijl dat helemaal niet hoeft! Die vicieuze cirkel is te doorbreken en de verbinding is opnieuw tot stand te brengen. Ik gebruik daarvoor Emotionally Focused Couples Therapy of een therapie zoals Geweldloze Communicatie als dat passender is. Het komt ook voor dat een of beide partners lijdt onder de gevolgen van een nare jeugd of een andere beperking of aandoening, waardoor een volwassen en gelijkwaardige relatie haast niet mogelijk is. In dat geval gaan we die problemen eerst oplossen, zodat onbekommerd en vanuit gelijkwaardigheid gewerkt kan worden aan een gezonde en liefdevolle relatie. Soms vinden die gesprekken afzonderlijk plaats.

Bent u van plan om uit elkaar te gaan, maar bent u zo boos op elkaar dat u vreest geen goede afspraken met elkaar te kunnen maken? Bent u zelfs bang voor een vechtscheiding? 

Relatietherapie is niet alleen bedoeld om verder te gaan met elkaar, maar ook om op een nette manier afscheid van elkaar te kunnen nemen. Dat kan alleen als u met elkaar “on speaking terms” bent en het standpunt van de ander kunt begrijpen. Een vechtscheiding levert zoveel pijn en verdriet op dat u én de kinderen er zelfs jaren later nog steeds last van hebt. Ook in volgende relaties! De kinderen zullen u dankbaar zijn als u de situatie leert accepteren en als volwassenen uit elkaar kunt gaan. Vergeet niet: als er eenmaal kinderen zijn blijft u de rest van uw leven met elkaar verbonden….Op dagelijkse basis maar ook bij belangrijke gebeurtenissen in het leven van uw kinderen!

Ook is het mogelijk om samen een ouderschapsplan op te stellen. Een ouderschapsplan is een verplicht onderdeel van een scheidingsverzoek aan de rechtbank. De details daarvan, die later heel belangrijk kunnen worden, vereisen soms wat begrip over en weer en een derde partij aan tafel werkt heel verhelderend. De kosten voor het uitwerken van een ouderschapsplan, nadat het is besproken en akkoord bevonden, zijn € 75,–.

Tarief: Relatietherapiesessies zijn € 75,– per sessie van 90 minuten. Worden er tijdens het traject enkele individuele sessies gehouden met een of beide partners dan is het tarief dat van een individuele sessie en dus € 65,–. Het tarief voor het uitwerken van een ouderschapsplan buiten de sessies om is ook € 75,–.

 

 

 

 

 

 

Eerste indruk
9,8
Service
9,9
Prijs / kwaliteit
9,9