Maria van Ginneken

Mijn naam is Maria van Ginneken en ik heb sinds april 2010 een praktijk in o.a. Integratieve therapie, coaching, counseling en relatietherapie in Capelle aan den IJssel. Ik begeleid met hart en ziel individuën en stellen op hun zoektocht naar meer evenwicht in hun leven, het verwerken van negatieve ervaringen en/of het verbeteren van hun relatie.

Relatietherapie wordt sinds 1-1-2013 niet meer vergoed door de ziektekosten verzekeraars, evenals Rouw- en Verliestherapie, therapie na burn-out en andere werk gerelateerde problemen. Gelukkig bieden professionele counselling, relatietherapie en coaching een meer dan adequate oplossing.

Behandeling van mensen binnen de instanties voor geestelijke gezondheidszorg is tegenwoordig verregaand gestandaardiseerd. Er zijn protocollen voor vrijwel elke klacht, of het nu gaat om een depressie, fobie, over relatieproblemen of gedragsstoornissen. Helaas bestaan die protocollen alleen voor het vraagstuk en niet voor de cliënt. Standaardisatie (etiketjes) en kostenbeheersing zijn belangrijker geworden dan individuele zorg op maat. Er is daardoor een groei in de vraag en het aanbod van persoonlijke aandacht zoals coaching, counseling en relatietherapie. Daar komt nog bij dat onderzoek naar de effecten van behandelingen eigenlijk onveranderlijk uitkomt op de conclusie dat het de relatie met de behandelaar is die het verschil maakt. Er moet een klik zijn wil een behandeling succesvol zijn! Dat een vakkundige behandelaar een liefdevolle relatie weet op te bouwen met de client blijkt de belangrijkste voorspeller te zijn van genezing of vooruitgang. Zij moeten op de persoonlijke situatie van de client gericht zijn en flexibel en deskundig kunnen omgaan met de veranderende situatie van die cliënt. Counsellors en integratieve therapeuten blijken daarvoor bij uitstek geschikt, omdat zij zelf de aanpak kiezen op basis van de situatie van de cliënt.

Helaas worden de sessies niet vergoed. Ik heb er bewust voor gekozen om contractvrij te zijn, omdat ik niet gebonden wil zijn aan protocollen en voorschriften die ik zelf niet nuttig en helpend vind. Bovendien is de hoogte van de vergoeding zeer teleurstellend. Het resultaat van onze sessies bepaalt m.i. of de therapie geslaagd is, niet of ik de protocollen juist heb opgevolgd. Kijkt u even naar de recencies op mijn website, die zeggen alles!

Vergoeding voor coaching door werkgevers

Zoals elders vermeld zijn werkgevers vaak bereid de kosten van met name coachings- en/of counsellings-gesprekken te vergoeden, met name als uw functioneren wordt belemmerd door de problemen die u ervaart. Werkgevers hebben per medewerker een budget beschikbaar voor persoonlijke ontwikkeling, b.v. Personal/Life Coaching of Persoonlijke Effectiviteit op Maat. Het is dan ook zeker het proberen waard om met uw werkgever of uw afdeling P & O hierover te spreken. In dat geval maak ik een factuur voor de werkgever die u kunt indienen. Er geldt dan overigens een ander tarief, omdat ik mijn tarief voor particulieren kunstmatig laag houd om het voor u betaalbaar te houden. In het geval de sessies vergoed worden geldt een tarief van € 900,– voor een traject van 10 sessies. Er wordt geen btw berekend, omdat ik onder de “Kleine Ondernemersregeling” val.

 

Wilt u meer informatie dan kunt u mij altijd bellen of via het contactformulier reageren.

All sessions are also possible in English (native speaker!)

Eerste indruk
9,8
Service
9,9
Prijs / kwaliteit
9,9